Több mint 1 milliárdot ad a kormány a bevándorlóüldöző kampányba

politika
2015 augusztus 28., 9:23
comments 190

1016 millió forintot adott a kormány a Nemzeti Kommunikációs Hivatalnak „a megélhetési bevándorlással kapcsolatos aktuális feladatokra”. Az Origo szerint ez a pénz mehet a szeptemberben induló új kormányzati kampányra, amiben külföldön fogják nyomatni a propagandát, hogy Magyarországra bizony ne jöjjön senki sehonnan.

A pénzt a rendkívüli tartalékból csoportosították át.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján erről a kampányról csak annyit mondott, hogy több millió euróba kerül majd, és hogy fontos eleme lesz majd a Magyarországra érkező menekülthullám mérséklésének, de az üzenetekről és más konkrétumokról nem beszélt.

Az Origo kérdéseire a kormány a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció eredményeivel indokolta a külföldi kampány szükségességét, meg azzal, hogy Németország és Ausztria is él hasonló tájékoztató eszközökkel. Igaz, a berlini szövetségi kormány kitoloncolásról szóló videóival inkább a nyugat-balkáni bevándorlókat célozza, arról meg még nem számolt be a Magyar kormány, hogy ők hol nyomnák a propagandát. Az biztos, hogy a Magyarországra érkező koszovóiak száma a téli-tavaszi csúcs után szinte nullára csökkent az elmúlt hónapokban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt