https://img.444.hu/2015-08-29-15.05.28.jpg

Tüntetni kezdtek a menekültek a Keletinél

határ
2015 augusztus 29., 13:01
comments 1271

Körülbelül 150 menekült kezdett el transzparensekkel tüntetni a Keleti pályaudvarnál szombat délután. Azért tiltakoznak, mert nem engedik tovább őket, és attól tartanak, hogy börtönbe fognak kerülni.

keleti pályaudvar menekültek tüntetés

A kiérkező rendőröknek sikerült meggyőzniük a menekülteket, hogy vonuljanak vissza a tranzitzóna területére. Úgy tudjuk, összetűzés nem történt.

keleti pályaudvar menekültek tüntetés

A gondot az okozza, hogy a budapesti tranzitzónák teljesen megteltek a hétvégére, mivel a Szegedről érkezőket most nem a befogadó állomásokra irányítják, hanem a  Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Budafoki úti központjába.

A központ azonban hétvégén nem működik, így a most Budapestre érkezőket nem tudják hova irányítani, nekik a pályaudvarokon kell várniuk.

A Nyugati pályaudvarnál dolgozó civilek szerint ez okozza, hogy ezen a hétvégén sokkal több menekült tartózkodik az államások területén, mint korábban. Ez pedig egyre komolyabb ellátási problémákat okoz a pályaudvarokon.

A videót kiposztoló MigSzol Csoport szerint a menekültek azt skandálták, hogy "Engedjetek minket menni", "Németország!".

Keleti Tüntetés - Budapest ProtestTüntetés a Keletinél - Budapest Protest (eng below)Szír és más menekültek spontán demonstrációja a Keletinél. Többek között azt is skandálták,hogy 'Engedjetek minket menni', 'Németország'.//Budapest Hungary: Spontaneous protest by Syrians and other refugees at Keleti train station. Chanting they want to go to Germany — 'Germany! Germany! Germany! Let us Go! Let us Go!’Time: After 1pm 2015.08.29

Posted by MigSzol Csoport on 2015. augusztus 29.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.