Felengedték a menekülteket a müncheni vonatra

határ
2015 augusztus 31., 09:20
comments 210

A Keleti Pályaudvaron hétfőn felengedték a vízum nélküli menekülteket is a Münchenbe tartó vonatra.

A hétvégén még nem engedték a rendőrök felszállni őket. Tiltakozásul többen a menekültek közül tüntetést szerveztek.

A magyar hatóságok arra hivatkoztak, hogy hiába van jegyük, nincs vízumuk, így nem engedhetik őket tovább. A német kormány közben jelezte, hogy a háborús övezetből menekülőket befogadják. A magyar kormány ma jogértelmezési magyarázatot kért a németektől. Nincs arról hír, hogy a hivatalos német válasz már megjött volna, de hétfő délre megváltozott a magyar álláspont, és immár felszállhattak a menekültek a Németországba tartó szerelvényre vízum nélkül is.

Az első menekülteket szállító vonat információink szerint zsúfolásig megtelt. Az MTI szerint a menekültek mind szíreknek mondják magukat, de máshonnan úgy tudjuk, hogy afgánok is vannak köztük.

A magyar utasok közül sokan reklamáltak a tömeg miatt, többen leszálltak és inkább itthon maradtak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt