Balhéztak az ultrák a Deák téren

Körülbelül 200 ultra indult meg a Városligetből a Deák tér felé. A Kettős Mérce szerint a Madách térnél rendőrsorfal próbálta megállítani őket, de hangos "szar románia" skandálás közepette áttörték a rendörők sorfalát, és tovább haladtak az Erzsébet tér felé.

Az egyik olvasónk szerint  15-20 maszkos tagot kergetett egy csomó rendőr. Közben pedig valamit robbantottak. Ezek valószínűleg petárdák lehetnek. A Kettős mérce szerint üvegek repültek, petrádák, sőt még görögtűz is előkerült.

Az egyik közeli szórakozóhelyen tartózkodó olvasónkat meg is kergették a rendőrök elől menekülő ultrák:

"Hát az elején petárdákat hallottunk, majd a medence mellől mindenki elkezdett konkrétan menekülni. És utánuk jöttek az ultrák elég felelmetesek voltak, maszkban és fekete ruhában. Bejöttek középre aztán átfutottak az úttesten a Gozsdu irányába. Mögöttük rengeteg rendőr futott és még sok rendőr jött közben is."

Úgy tűnik, hogy a rendőrségnek hajnali 1 körül sikerült szétkergetnie a a hőbörgő tömeget. Egy részüket elnyelte a bulinegyed, voltak, akik a Körút felé mentek a Király utcán. A Deákon még figyel néhány rendőr, de úgy tűnik, hogy a balhénak mára vége. Az utcán egy szemetes és szétdobált székek hevernek egy betört szélvédőjű rendőrautó körül.