Megtelt a menekülttábor: több százan sátraznak Röszkén

politika
2015 szeptember 06., 15:49
comments 357

Andrew Connelly, az Al Jazeera angol nyelvű kiadásának riportere egy nagyobb menekültcsoportot követ, Szabadkáról most átkelt velük a határon, és a röszkei menekülttábornál van.

Connelly twitterén most azt írja: a táborban már annyian vannak, hogy nem férnek el, ezért sokan a szabad ég alatt, sátorokban kénytelenek tölteni az éjszakát.

photo_camera Forrás: Twitter / Andrew Connelly

Az újságíró vasárnap délutáni bejegyzése szerint továbbra is folyamatosan érkeznek a menekültek Röszkére. Közben a MigSzol csoport a Facebook-oldalán felhívást tett közzé, és arra kérik az adakozni vagy segíteni kívánókat, hogy ha tehetik, vigyenek a táborhoz takarókat, polifoam-okat és sátrat.

(Twitter / Andrew Connelly) (Facebook / Migszol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.