Idén eddig 167 740 emberrel szemben intézkedtek tiltott határátlépés miatt

2015 szeptember 7., hétfő 11:53
271

Naponta átlagosan 300-400 illegális bevándorló kap a rendőrségtől egészségügyi ellátást – közölte Sipos Edina, a rendőrség vezető főorvosa sajtótájékoztatón, Budapesten.

Minden megyei szerv működtet egészségügyi szolgálatot, az érintett térségben a megyei főkapitányság mellett a határrendészeti kirendeltségen és a röszkei határ mentén is van ilyen egység.

Minden, hozzájuk panasszal forduló migránst ellátnak, ha ez lehetséges, akkor helyben, ha nem, akkor a területileg illetékes intézménybe szállítják. Az időjárás változásával a betegségek is változtak, míg korábban a kiszáradás, a kimerültség és az ájulásos rosszullétek voltak jellemzőek, addig most, miután hidegebbre fordult az idő, a felső légúti megbetegedések a gyakoriak.

A főorvos megerősítette az ÁNTSZ korábbi állásfoglalását, miszerint nincs járványveszély, de járványügyi kockázat van.

Balázs László, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője arról szólt, hogy idén eddig 167 740 emberrel szemben intézkedtek tiltott határátlépés miatt, ebből tegnap 2203 ember ellen. Ma eddig 1552 tiltott határátlépés történt és 8 embercsempészt kaptak el. Mint mondta, a Nyugati pályaudvarnál kb. 50, a Keleti pályaudvarnál csaknem 250 illegális bevándorló tartózkodik. Az autópályák és a vasúti vonalak jól járhatóak.

Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal helyettes főigazgatója szerint 155 443 menekültjogi kérelmet regisztráltak eddig az idén, vasárnap ez a szám 2204 volt, hétfőn pedig 12 óráig 1178. 10 regisztrációs ponton regisztrálnak folyamatosan a munkatársaik. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt