Szijjártó Péter: A képmutatás Európa-bajnoksága zajlik

politika
2015 szeptember 07., 10:53
comments 222

A külgazdasági és külügyminiszter szerint ma a képmutatás Európa-bajnoksága zajlik „a tömeges népvándorlás” ügyében.

szijjarto-futsal2

Szijjártó Péter a Budapesti Corvinus Egyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén azt mondta: azokat bírálják ma Európában, akik a leginkább ragaszkodnak az uniós szabályok betartásához. Azokat bírálják, akik a leginkább nevén nevezik a problémákat, és akik világossá teszik, hogy nem menekültkérdéssel állunk szemben, hanem „tömeges népvándorlással”, aminek a mozgatórugója sokszor nem háború, hanem egy jobb élet reménye – mondta.

Magyarország eddig is befogadott menekülteket, és ezután is így fog tenni, de a gazdasági bevándorlók Európába csábításáról szóló nyilatkozatok csak illúziókat és alaptalan reményeket keltenek – mondta Szijjártó, aki szerint az uniónak semmilyen stratégiai elképzelése nincs azzal kapcsolatban, hogy a kialakult helyzetet hogyan kellene kezelni.

A világgazdasági válságról azt mondta: 2010-ben „sem lettünk Görögország, és 2015-ben sem leszünk Görögország”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.