Nagyon súlyos a helyzet Röszkénél ma éjszaka

migráció
2015 szeptember 07., 23:18
comments 514

A Kettős Mérce azt írja, hogy több száz menekültnek, köztük kisbabáknak kell egy réten éjszakázniuk, ahol már éjfélkor is csak 10 fok volt. Állítólag nincs elég takaró és polifoam, se meleg innivaló, se semmilyen melegedési lehetőség. A helyszínen lévő orvos szerint tragédia lesz, ha nem jön segítség.

Ezen a videón Dudás Dorottya orvos beszél a helyszínen.

Vészhelyzet Röszkén!Dudás Dorottya orvos a röszkei gyűjtőpontról küldte ezt a videót! Nagyjából 500 menekült, 10-15 kisbaba van ott jelenleg egy réten, most 10 fok a hőmérséklet de ez éjszaka tovább fog csökkenni, nincs elég takaró és polifoam. Meleg innivaló, melegedési lehetőség egyáltalán nincs! Bármi amivel ezek az emberek melegedni tudnak, nagy segítség, ha van ismerősötök, aki tud most segíteni, szóljatok neki, osszátok meg a videót! Az is jó ha valaki kocsival odamegy ahol a gyerekek tudnak melegedni.Nem hagyhatjuk, hogy emberek ilyen állapotok között éjszakázzanak Magyarországon!

Posted by Kettős Mérce on Monday, September 7, 2015

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.