Etetés a röszkei menekülttáborban

migráció
2015 szeptember 10., 17:51
comments 1568

röszke2

A rendőrök zacskókba rakott élelmiszert dobnak a röszkei táborba – magyarbürokrácául: idegenrendészeti előállítóba – terelt menekültek közé ezen a szeptember 9-re dátumozott videón. Láthatóan nem a legemberibb rendszerben történik az etetés.

röszke1

A rendőrök próbálják arra kérni az éhes menekülteket, hogy álljanak sorba, hiába. Valószínűleg nincsenek elegen, hogy el tudják látni a feladatot normálisan.

röszke3

A videót Alexander Spritzendorfer osztrák zöldpárti politikus töltötte fel, ő azt állítja, hogy a videó Röszkén készült (a videó melletti szöveg szerint Michaela Spritzendorfer-Ehrenhauser járt a táborban Klaus Kufner és Ilse Lahofer társaságában). Azt írja, hogy koszosak a matracok, és gyakorlatilag nincs orvosi ellátás a táborban, csak két önkéntes ül egy üres szobában. Senki nem ad információt a menekülteknek. Higiéniai felszerelésből is nagyon kevés van, írja.

(A röszkei táborba a sajtó vagy akár a civil megfigyelők sem léphetnek be, azt nem tudjuk, hogy az osztrák férfinek hogyan került birtokába a felvétel.)

röszke 4

Itt a teljes videó, aminek azonban van egy nem nyilvános, ám sokkal ijesztőbb verziója. A linkelt videón (amit beszúrtunk alulra) színesben látszik, ahogy például az egyik menekült a megszerzett kaját rögtön enni kezdi.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt