A bajor miniszterelnök Orbán meghívásával akarja idegesíteni Merkelt

POLITIKA
2015 szeptember 11., 14:07
comments 297

Horst Seehofer bajor miniszterelnök már eddig is keményen bírálta Angela Merkelt a menekültkérdés kezelése miatt. Most azzal feszítené tovább a húrokat, hogy a kancellár helyett inkább Orbán Viktorral keresne megoldást a válságra, ami nyílt szembefordulást jelent Berlin politikájával.

A Magyarország felől érkező menekültek beengedését Seehofer hangosan ellenezte, szerinte ez olyan hiba volt, ami még sokáig le fogja foglalni őket. Hozzátette, hogy ez hamarosan kezelhetetlen helyzetbe fogja sodorni az országot.

photo_camera Horst Seehofer és Orbán Viktor - Fotó: AFP/DPA/ Sven Hoppe

A Spiegel szerint Seehofer ez eddigi kemény kijelentéseire most azzal akar rátenni még egy lapáttal, hogy a CSU következő zárt ülésére Orbán Viktor is meghívta. Bejelentette, hogy a magyar miniszterelnökkel megoldást akarnak találni a menekültkérdésre.

A bajor miniszterelnök ezzel akarhat nyomást gyakorolni Merkelre, aki szeptember 24-én tárgyal majd a tartományok vezetőivel a menekültek elhelyezéséről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.