A bajor miniszterelnök szorosabb együttműködést szeretne Putyinnal

külföld
2015 szeptember 12., 10:38
comments 173

Horst Seehofer a Spiegelnek beszélt arról, hogy a közel-keleti konfliktus megoldásában szükség lenne Moszkva bevonására is. A bajor miniszterelnök szerint a Putyinnal való együttműködés nélkül nem lehet kezelni a szíriai helyzetet. A CSU elnöke ennek feltételeit a pártja hétfői elnökségi ülésén akarja megtárgyalni.

Korábban már a német szövetségi kormány fejlesztési minisztere, a szintén CSU-s Gerd Müller is beszélt arról, hogy a konfliktus rendezéséhez közös ENSZ-kezdeményezésre van szükség, amiben az Európai Unió mellett részt venne Oroszország, az Egyesült Államok és a közel-keleti térség hatalmai is.

Horst Seehofer mostanában több olyan szereplővel is szeret együttműködni, akivel a szövetségi kormányt vezető Angela Merkel nem annyira. Pénteken arról beszélt, hogy az európai menekültválság megoldásáról leginkább Orbán Viktorral akar ötletelni.

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.