Törölte a Facebook a menekültek ellen uszító magyar DJ oldalát

INTERNET
2015 szeptember 14., 13:27
comments 703

Jason Millről korábban már írtunk. Ő volt az a lemezlovas, aki évekig mixekkel és mémekkel tolta meg az oldala ismertségét, majd egyszer kiposztolt egy menekültes videót, és felrobbant az oldala. A debreceni menekülttáboros balhét 22000-en osztották meg az oldaláról. Ettől kezdve rácuppant a témára, ő lett a magyar partiszcéna hivatalos menekültügyi tudósítója.

mill1

Amilyen ügyesen izzította korábban a közönséget az egymásra pakolt remixekkel, óriási dropokkal, jól ütemezett kiállásokkal, olyan rafináltan hergelte a világ dolgaiban járatlan közönséget az idegenek ellen.

mill2

Jason Mill posztjaiban gyakran azt az érzetet keltette, mintha jelen lenne az eseményeknél, és első kézből adna hírt a menekültekkel kapcsolatos drámai eseményekről, de valójában a netről összegyűjtötte a leguszítóbb, sokszor bizonyítottan hazug tartalmakat, és ezeket a kuruc.info-nál visszafogottabban, tényként tálalta.

jm_4

Már 100ezren követték a DJ hírfolyamát, és egyre többen ültek fel szisztematikus és hatásos hangulatkeltésének. Volt két jó hete, de ma a Facebook törölte az oldalát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.