A kormányszóvivő szerint továbbra is minden feltétel adott a menedékkérelem benyújtásához

politika
2015 szeptember 15., 04:00
comments 60

Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő szerint továbbra is minden feltétele adott annak, hogy a menekültek menedékkérelmet nyújtsanak be Magyarországon. Kovács erről kedd hajnalban a magyar-szerb határon tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

De attól, hogy Kovács ezt állítja, még nem lett világosabb a helyzet.

Kovács ugyanis azt is állította, hogy a magyar hatóságok ezentúl mindenkit visszafordítanak, aki nem adott be menedékkérelmet Szerbiában.

Magyarán

  • ha valaki nem adott be menedékkérelmet Szerbiában, azt visszafordítják;
  • aki pedig Szerbiában menedékkérelmet adott be, az meg Szerbiában adott be menedékkérelmet.

Ezek után az már annyira nem is meglepő, hogy Kovács szerint az eredménytelenül zárult és október 8-ra elnapolt uniós belügyi csúcs

ígéretes eredménnyel zárult.

Mondjuk azt, hogy mi volna ez az ígéretes eredmény, már nem árulta el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.