Megvannak az első elutasított menekültek

2015 szeptember 15., kedd 11:36
566

A 444-nek sikerült beszélnie azzal a két bangladesi férfival, akiket kedd reggel az elsők közt engedtek be a szerb-magyar határon felállított konténervárosba, ahol a menedékkérők ügyét intézik.

A két férfi elmondása szerint bent körülbelül négy órát töltöttek, tárgyalásukon urdu nyelvű tolmács segítette őket. Ezek után kaptak egy bírói pecséttel ellátott, magyar nyelvű papírt, és a magyar hatóságok egy mellékajtón visszaengedték őket szerb oldalra.

A két, angolul is alig beszélő férfi azt hitte, hogy a papír magyarországi tartózkodásra jogosítja fel őket, azonban az állt rajta, hogy,

kérelmüket elutasították, mivel biztonságos harmadik országból érkeztek magyar területre. És hogy a döntés ellen hét napon belül fellebbezhetnek a Szegedí ítélőtáblán.

Nem világos, hogy tudnának oda Szerbiából eljutni, mivel a papíron az is rajta van, hogy a következő 12 hónapban csak külön engedéllyel léphetnek be schengeni területre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt