Röszkén vált terroristává a terrorizmussal vádolt férfi

2015 szeptember 16., szerda 21:07
261

Az M1 kora esti bejelentkezésében azt állította "meg nem erősített forrásokra" hivatkozva, hogy a rendőrség elfogott egy "azonosított terroristát".

röszke

Az Al-Kaida vagy az Iszlám Állam akar beszivárogni Európába, és a magyar rendőrség az egyiküket elcsípte? – kérdezhette a mezei tévénéző a hír hallatán.

Egyelőre úgy tűnik, nem.

A rendőrség szóvivője nem, de Bakondi György miniszterelnöki tanácsadó megerősítette az M1 műsorán, hogy egy férfit terrorizmussal vádolnak. Méghozzá azért, mert arra biztatta a szerb határon várakozó menekülteket, hogy törjék át a magyar határkerítést. Ez az M1 szerint a magyar törvények szerint kimeríti a terrorcselekmény elkövetésének fogalmát. Ebből viszont úgy tűnik, hogy nem egy korábban körözött terroristát szúrtak ki a tömegben, hanem a tömegben egy hangadót vádolnak a magyar törvények alapján terrorizmussal.

A magyar rendőrök 29 embert tartóztattak le a röszkei támadók közül, akik magyar területre hatoltak be, mondta Bakondi, közülük egy lenne az azonosított terrorista.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt