Röszkén vált terroristává a terrorizmussal vádolt férfi

Az M1 kora esti bejelentkezésében azt állította "meg nem erősített forrásokra" hivatkozva, hogy a rendőrség elfogott egy "azonosított terroristát".

röszke

Az Al-Kaida vagy az Iszlám Állam akar beszivárogni Európába, és a magyar rendőrség az egyiküket elcsípte? – kérdezhette a mezei tévénéző a hír hallatán.

Egyelőre úgy tűnik, nem.

A rendőrség szóvivője nem, de Bakondi György miniszterelnöki tanácsadó megerősítette az M1 műsorán, hogy egy férfit terrorizmussal vádolnak. Méghozzá azért, mert arra biztatta a szerb határon várakozó menekülteket, hogy törjék át a magyar határkerítést. Ez az M1 szerint a magyar törvények szerint kimeríti a terrorcselekmény elkövetésének fogalmát. Ebből viszont úgy tűnik, hogy nem egy korábban körözött terroristát szúrtak ki a tömegben, hanem a tömegben egy hangadót vádolnak a magyar törvények alapján terrorizmussal.

A magyar rendőrök 29 embert tartóztattak le a röszkei támadók közül, akik magyar területre hatoltak be, mondta Bakondi, közülük egy lenne az azonosított terrorista.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.