Röszkén vált terroristává a terrorizmussal vádolt férfi

migráció
2015 szeptember 16., 21:07

Az M1 kora esti bejelentkezésében azt állította "meg nem erősített forrásokra" hivatkozva, hogy a rendőrség elfogott egy "azonosított terroristát".

röszke

Az Al-Kaida vagy az Iszlám Állam akar beszivárogni Európába, és a magyar rendőrség az egyiküket elcsípte? – kérdezhette a mezei tévénéző a hír hallatán.

Egyelőre úgy tűnik, nem.

A rendőrség szóvivője nem, de Bakondi György miniszterelnöki tanácsadó megerősítette az M1 műsorán, hogy egy férfit terrorizmussal vádolnak. Méghozzá azért, mert arra biztatta a szerb határon várakozó menekülteket, hogy törjék át a magyar határkerítést. Ez az M1 szerint a magyar törvények szerint kimeríti a terrorcselekmény elkövetésének fogalmát. Ebből viszont úgy tűnik, hogy nem egy korábban körözött terroristát szúrtak ki a tömegben, hanem a tömegben egy hangadót vádolnak a magyar törvények alapján terrorizmussal.

A magyar rendőrök 29 embert tartóztattak le a röszkei támadók közül, akik magyar területre hatoltak be, mondta Bakondi, közülük egy lenne az azonosított terrorista.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.