Előkerült egy Quaestor VIP-lista, újabb embereket gyanúsítottak meg az ügyben

Az MSZP-s Tóth Bertalan írásbeli kérdésre válaszolt Polt Péter legfőbb ügyész.

Tóth azt akarta megtudni, hogy találtak-e a rendőrök olyan listát a Quaestor-ügyben, amiben a megvesztegetett emberek nevei szerepelnek.

Lehet, hogy az ilyen ügyben érintett arcok annyira hülyék, hogy egy komódba rejtett kockás füzetben vezetik, hogy kinek mennyit adtak? Mondjuk aki emlékszik az egész Quaestor-ügy elejére, az tudja, hogy bőven volt ideje bárkinek eltüntetni egy ilyen listát, a hatóságok nem siettek el semmit.

Na, most Polt válaszából kiderült, hogy ilyen konkrét vesztegetős füzetkét nem találtak, de

"a nyomozás kiterjed arra a dokumentumra is, amelyet a Quaestor a kiemelt ügyfeleiről vezetett. A nyomozási cselekmények eredményeként a nyomozó hatóság vagyon elleni bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt további gyanúsításokat közölt."

Szóval valami listát mégis találtak, amiben voltak kiemelt ügyfelek.

A postabankos VIP-lista után nem nehéz elképzelni, hogy hogy működik egy ilyen történet, szóval, hogy esetleg azzal is lehet valaki befolyásolni, ha hosszú lejáratú, kamatmentes hitelt kap. Persze nem összeesküvésből, csak mert kiemelten fontos ügyfél.

Polt a válaszában arra nem tért ki, hogy kik az ügy új gyanúsítottjai.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.