Szijjártó pénteken bekérette a svéd és francia nagyköveteket

POLITIKA
2015 szeptember 18., 15:20
comments 551

A magyar külgazdasági és külügyminiszternél azért telt be megint a pohár, mert Manuel Vallst francia miniszterelnök pénteki stockholmi sajtótájékoztatóján arra szólította fel Magyarországot, hogy bánjon humánusan az ország határaihoz érkező minden migránssal.

A közös sajtótájékoztatójukon Stefan Löfven is azért bírálta Magyarországot, mert szerinte a menekültek befogadásának módozatairól lehet vitatkozni, de válogatni közöttük és azt mondani, hogy a muszlimokat nem engedjük be, mert ez elfogadhatatlan.

Erre reagálva a Fidesz szóvivőjeként megedződött Szijjártó Péter most sem finomkodott: Megüzente a két kormányfőnek, hogy fejezzék be a képmutatást, és ne azt az országot támadják, amely minden tekintetben betartja az uniós előírásokat.

„Szívesen hallottuk volna a svéd és a francia miniszterelnök véleményét inkább arról, hogy elfogadhatónak tartják-e azt, hogy agresszív bevándorlók órákon keresztül kövekkel és betondarabokkal támadják a magyar rendőröket.” - tette hozzá a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter a mostanában hatalmas formában van, az elmúlt napokban kiosztott már jó pár nemzetközi pofont:

És még nincs vége a hétnek!

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.