A Fidesz szerint a Migration Aid mögött is Soros György áll

migráció
2015 szeptember 21., 17:14
comments 499

Orbán Viktor hétfőn beszélt arról a Parlamentben, hogy az olyan civileknek, segélyszervezetnek adtak támogatást, akik segítettek a menekülteknek. A Migration Aid a Facebookon kérdezte meg, hogy pontosan kik és mennyit is kaptak. A Fidesz az MTI-nek juttatta el válaszát, amiben azt írják, hogy a Magyar Vöröskeresztet, az Ökumenikus Segélyszervezetet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatta a kormány összesen kétszázmillió forinttal.

roszke_gyujtopont_menekult_5

A közlemény aztán így folytatódik:

„A saját bevallása szerint is 2015 júniusában indult Migration Aid nevű Facebook-csoport nem tartozik, átláthatatlansága miatt nem is tartozhat a közpénzzel támogatottak közé. A politikai aktivitású szervezet tüntetések szervezésével kapcsolatos és egyéb kiadásait Soros György nagylelkű támogatása minden bizonnyal nagy részben fedezi. A csoport jóhiszemű és segítő önkénteseinek, ahogy minden más valódi segítséget nyújtó civilnek köszönetet mondanak a bevándorlók ellátásban nyújtott segítségért.”

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.