A Fidesz szerint a Migration Aid mögött is Soros György áll

2015 szeptember 21., hétfő 17:14
499

Orbán Viktor hétfőn beszélt arról a Parlamentben, hogy az olyan civileknek, segélyszervezetnek adtak támogatást, akik segítettek a menekülteknek. A Migration Aid a Facebookon kérdezte meg, hogy pontosan kik és mennyit is kaptak. A Fidesz az MTI-nek juttatta el válaszát, amiben azt írják, hogy a Magyar Vöröskeresztet, az Ökumenikus Segélyszervezetet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatta a kormány összesen kétszázmillió forinttal.

roszke_gyujtopont_menekult_5

A közlemény aztán így folytatódik:

„A saját bevallása szerint is 2015 júniusában indult Migration Aid nevű Facebook-csoport nem tartozik, átláthatatlansága miatt nem is tartozhat a közpénzzel támogatottak közé. A politikai aktivitású szervezet tüntetések szervezésével kapcsolatos és egyéb kiadásait Soros György nagylelkű támogatása minden bizonnyal nagy részben fedezi. A csoport jóhiszemű és segítő önkénteseinek, ahogy minden más valódi segítséget nyújtó civilnek köszönetet mondanak a bevándorlók ellátásban nyújtott segítségért.”

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt