Minden eddiginél nagyobbat dobhat a közmédia: jöhet a Kerényi-féle Magyar Krónika tévéműsora

media
2015 szeptember 21., 06:55
comments 197

Ha csak fele olyan szórakoztató lenne, mint az újság, akkor is ez lenne a legerősebb műsor a köztévén.

Tényleg nem tudom, hogy ki alakítja az MTVA műsorpolitikáját, de a Magyar Krónikát megcsinálni tévéműsorban egyszerűen óriási ötlet.

Emlékeznek Kerényi Imre (a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott - ez az ő címe, tényleg) tavaly tavasszal beindított zseniális újságjára.

Aminek megjelenése előtt egy zseniális levéllel keresték meg a potenciális szerzőket. Abban voltak ezek a mára kultikus sorok:

"Jó volt a színdarab. Megírom. Lebilincselt a koncert. Megírom. Kinyílott a pitypang. Megírom. A kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost, idős művészünk csinált egy szép filmet, a biopiacon sárga volt a pecsenyekacsa, megírom. Csökkent a rezsim. Megírom."

Ez az a szellemiség, ami talán a legfájóbb módon hiányzott eddig a magyar köztelevízióból. De lehet, hogy már nem kell sokáig várni.

Úgy tudjuk, hogy még idén ősszel elindulhat a Magyar Krónika tévéműsor, ami többek közt az újságban megjelent témákat dolgozhatja majd fel.

A legcsodálatosabb pletyka viszont még csak ezután jön. Állítólag

műsorvezetőnek jelenleg Csőre Gábor, Eric Cartman magyar hangja a legesélyesebb.

Nagyon drukkolok, hogy minél előbb el tudjon indulni a műsor, és tényleg Cartman hangján legyen szó a nyíló pitypangról, a pecsenyekacsáról, meg dalcsináló Ákos úrról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.