Egyre zavarosabb a szír férfi története, akire 30 TEK-est küldtek rá

migráció
2015 szeptember 23., 05:28
comments 236

Egyre nagyobb a kavarás a kedden elfogott Ahmed H. körül. A 39 éves szír férfit a győri vasútállomáson fogta el két tucat TEK-es, és azért tartóztatták le, mert a horgosi határátkelőnél kitört balhé közben illegálisan lépte át a határt. A rendőrség szerint Ahmed H. bujtotta fel a határátlépő kerítését áttörő tömeget.

Ahmed H.-ról biztosan csak annyi tudható, hogy ciprusi, ott munkavállalási engedéllyel is rendelkezik, valamint tagja lehet a Tablighi Jamaat (Szövetség a hit terjesztésére) elnevezésű iszlám mozgalomnak, amelyről a rendőrség úgy gondolja, hogy a terroristák fedőszervezetként is használják azt.

A Népszabadság most úgy tudja, hogy elfogásakor a férfinél 7 különböző útlevelet találtak, ezek közül mindben volt érvényes schengeni vízum. A hatóságok most ezért nem értik, hogy ha ennyire be volt biztosítva, akkor miért akarta illegálisan átlépni a határt. Azt is tisztázni kell, hogy honnan szerezte a papírokat.

A lap szerint magyar titkosszolgálatok partnerszolgálatai nem igazolták a közmédia és Bakondi György kijelentéseit, miszerint Ahmed H. azonosított terrorista lenne. Egyelőre a határzár tiltott átlépésének bűntette megalapozott gyanúja miatt nyomoznak ellene.

A TEK és a rendőrség most vizsgálja a férfi kapcsolatrendszerét, híváslistáit. A lap szerint a magyar hatóságok az elmúlt hetek menekülttüntetéseinek valamennyi szószólóját ellenőrizni akarja. (via nol.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.