NE!!! ószad meg a midnenegybe blogot, rohat libsi!!!!!!!!!! TÖRÖLEK!!!!!!!!!!

internetek
2015 szeptember 26., 03:54
comments 701

A menekültválság nemcsak Európa politikai vezetőit, hanem Magyarország facebookozóit is próbára teszi. Véleménye mindenkinek van, az utóbbi hetekben-hónapokban viszont sokan meglepődtek azon, hogy másoknak másmilyen. Menekültbabusgatók ébredtek rá, hogy ismerőseik közt vannak olyanok, akik szerint Európa össze fog omlani, ha nem sikerül megállítani a felé tartókat. És persze fordítva: sokaknak most kellett ráébredniük, hogy nem mindegyik ismerősük védené meg Magyarországot körbekerítéssel.

Az eleve rossz hangulatot az internet hisztérikussá tudja tenni. A monitor mögé bújva mindenkinek nagyobb a pofája, és a Facebookon terjedő, sokszor teljesen kamu szövegek és képek mindenkit ellátnak munícióval a saját véleményének alátámasztására. Ráadásul most mindenki azt hiszi, hogy élet-halál kérdésről van szó: vagy a magyarok pusztulnak ki, vagy a görög szigetek strandjai lesznek tele ártatlan szír csecsemők holttesteivel.

És ha élet-halál harcról van szó, akkor aztán mindent ér: még örökre törölni, letiltani, blokkolni is azt, akinek nagyon más a véleménye.

Kevésbé vészterhes időkben is előfordul, hogy Facebook-felhasználók valamiért idegrohamot kapnak, és egy dühös bejegyzésben közlik, hogy

AZONNAL TÖRLÖK MINDENKIT, AKI...

illetve

SAJNÁLOM, DE NEM BÍRTAM TOVÁBB...

És akkor azokról még nem is volt szó, akik szép csendben unfriendelnek mindenkit, akire nem kíváncsiak többé. A menekültválság azonban korábban soha nem látott törlési hullámot indított el a Facebookon, és az elkövetők által hátrahagyott kirohanások dühösebbek, mint valaha.

Nyilván a te Facebook-ismerőseid közt is akadtak ilyenek. Várjuk a legjobbakat a megirom@444.hu-ra.

Itt van egy klasszikus példány a migránsféltő oldalról:

facebook2

Van, aki olyan cseles, hogy nem töröl, csak csendben ignoréra tesz:

facebook4

A tudomány megkülönbözteti a pre- és a poszt-törlés dührohamokat. Ez az előbbi kategória kapitális nagyvada:

facebook5

Egy újabb figyelmeztető jelzés, ráadásul az atyáskodó és középen álló műfajból. A lázításnak, félelemkeltésnek nem itt a helye!

facebook6

Az atyáskodva dorgáló felett egy szinttel áll a Mindent Felülről Figyelő, aki átlát a szitán:

facebook7

Van, akit ilyenkor sem a menekültválság foglalkoztat. És milyen igaza van! Egy rendes ember életében legyenek prioritások.

facebook8

Törlésroham után nincs értelme rejtélyeskedni, hiszen akinek inge, az már nem tudja magára venni. Előtte viszont még ki lehet osztani egy általános szaktanári rovót, hogy mindenki retteghessen egy értékes barátság elvesztésétől.

facebook9

Több száz törlőroham átnyálazása után egyértelmű, hogy a legjobbakban szerepel a Haza szó.  A helyes elköszönés pedig legyen: További szép napot!

facebook11

Pihenjünk meg egy pillanatra a tolerancia nagymesterénél, aki ugyan nem osztja ordas eszméidet, de az életét is adná azért, hogy hülyeségeket irkálhass a Facebookra.

facebook12

Minek koptassa a klaviatúrát, aki szerint a helyzet tök egyértelmű?

facebook13

Amikor kétségek gyötörnek, kenj mindent a médiára. Aztán tegyél rendet!

facebook15

Vagy kenj mindent az arabokra!

facebook16

Nagy-nagy takarítás:

facebook17

Amikor az ember csak törölgeti a balliberális média áldozatait, aztán hirtelen eszébe jut, hogy talán ezt az egy örömöt is el fogják venni tőle :-(

facebook18

Végül pedig van, aki teljes egzisztenciális válságba esik

facebook19

Ja nem is, végül ő van:

facebook14

d

Nyilván a te Facebook-ismerőseid közt is akadtak ilyenek. Várjuk a legjobbakat a megirom@444.hu-ra. Libsik, nácik irjatók!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.