Tüntettek a Liget-projekt ellen

politika
2015 szeptember 26., 14:29
comments 128

A Civilzugló Egyesület Nem kellenek monstrumok a Ligetbe! címmel szervezett tüntetést Andrássy úton szombat délután a Ligetbe tervezett múzeumi negyed megépítése ellen. A menet a Parlament felé tartott, hogy ott 20 000 tiltakozó aláírást adjanak át a köztársasági elnöknek, a döntést hozó képviselőknek, a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt-nek, és a terveket készítő külföldi és magyar építészeknek.

UPDATE, 09.28.: A Városliget Zrt. közleménye szerint „a civil és szakmai szervezetekkel zajló folyamatos párbeszéd eredménye, hogy az emberek egyre jobban várják a Városliget megújítását, így csupán három-négyszáz ember vett részt a Civil Zugló Egyesület által szombat délután »Nem kellenek monstrumok a Ligetbe« címmel szervezett demonstrációján. Mint ismert, a beruházás során a park zöldfelülete jelentősen megnő, s a Liget új kulturális intézményekkel és kikapcsolódási lehetőségekkel bővül. A megújuló Városliget a jelenlegihez képest minden látogatójának többet és jobbat fog nyújtani.”

(Fotó: MTIBalogh Zoltán)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.