Putyin előre üzent Obamának: illegális, hogy az amerikaiak pénzelik a szíriai ellenzéket

2015 szeptember 27., vasárnap 17:04
281

Két amerikai tévének adott interjút az orosz elnök, Vlagyimir Putyin, aki közel egy évnyi hidegháború után fog újra találkozni az amerikai elnökkel, Barack Obamával. Az alapján, ami üzenetet küldött előre az amerikai elnöknek, nem lesz könnyű tárgyalás.

Putyin szerint az, hogy az amerikaiak a szíriai ellenzéket támogatják, egyrészt illegális, másrészt pedig vissza is üt, hiszen sok kiképzett harcos inkább átáll az ISIS terroristái közé.

Az orosz elnök szerint csak Basár el-Asszád szír elnök rezsimje az évek óta tartó polgárháború egyetlen legitim szereplője. A Putyin szerint illegális szereplők – így az FSA vagy a kurdok támogatása – szemben áll a modern nemzetközi joggal és az ENSZ alapokmányával is.

Az amerikaiak ezzel szemben el-Asszád rezsimjének orosz támogatását tartják illegálisnak. Az USA az utóbbi hetekben Oroszország, Szaúd-Arábia és Törökország tárgyalóasztalhoz ültetésével próbálna lépéseket tenni a véres polgárháború lezárásása felé.

(AP, Reuters, RT)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt