Putyin előre üzent Obamának: illegális, hogy az amerikaiak pénzelik a szíriai ellenzéket

Két amerikai tévének adott interjút az orosz elnök, Vlagyimir Putyin, aki közel egy évnyi hidegháború után fog újra találkozni az amerikai elnökkel, Barack Obamával. Az alapján, ami üzenetet küldött előre az amerikai elnöknek, nem lesz könnyű tárgyalás.

Putyin szerint az, hogy az amerikaiak a szíriai ellenzéket támogatják, egyrészt illegális, másrészt pedig vissza is üt, hiszen sok kiképzett harcos inkább átáll az ISIS terroristái közé.

Az orosz elnök szerint csak Basár el-Asszád szír elnök rezsimje az évek óta tartó polgárháború egyetlen legitim szereplője. A Putyin szerint illegális szereplők – így az FSA vagy a kurdok támogatása – szemben áll a modern nemzetközi joggal és az ENSZ alapokmányával is.

Az amerikaiak ezzel szemben el-Asszád rezsimjének orosz támogatását tartják illegálisnak. Az USA az utóbbi hetekben Oroszország, Szaúd-Arábia és Törökország tárgyalóasztalhoz ültetésével próbálna lépéseket tenni a véres polgárháború lezárásása felé.

(AP, Reuters, RT)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.