Igazán kár volt esőben áztatni a gyerekeket Balog Zoltán alapkőletételén, mert egy év alatt sem sikerült elkezdeni a munkákat

politika
2015 szeptember 30., 4:52
comments 136

Pénteken lesz pontosan egy éve annak a szépemlékű alapkőletételnek Putnokon, ahol Balog Zoltán volt a díszvendég. 120 gyerek tornázott pólóban, kis zászlókkal az ünnepségen a zuhogó esőben, a bemutatót esernyő alól nézte Balog miniszter.

"Víz az már van, lesz hozzá gödör is"

- tréfálkozott a miniszter a műsor után, hiszen a tanuszoda alapkőletételére érkezett. Tavaly október 2-án.

Fotó: kormany.hu

Putnok szerencsésnek érezhette magát, hogy Balog őket választotta, hiszen a kormány közleményében azt jelentette be, hogy az ország 23 településén jövőre kezdődhet meg tanuszodák építése.

Hogy állnak a munkák?

Putnokon éppen sehogy sem. Kérdésre válaszolva Rétvári Bence államtitkár adott helyzetjelentést. Eszerint:

"Putnokon a Nemzeti Sportközpontok megkezdte a tanuszoda beruházás megvalósulási helyszínéül szolgáló ingatlan (1130/1 hrsz .) telekalakításának előkészítő munkálatait (geodézia, változási vázrajz készítése), hogy a tanuszoda elhelyezéséhez szükséges telek az állam tulajdonába, majd az NSK vagyonkezelésébe kerüljön. Az ingatlan állami tulajdonba adásáról a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015 . október 15-ig várja Putnok Önkormányzatának testületi döntését. A tanuszoda kialakítására irányuló beruházás jelenleg előkészítési szakaszban van, a tárgyi beruházás jogerős építési engedéllyel rendelkezik, továbbá a kiviteli tervek is elkészültek. A kivitelezésre irányuló nyílt közbeszerzési eljárás kiírása a Miniszterelnökség jóváhagyását követően 2015. év október hó folyamán várható."

A másik 22 helyszínen sem történt még semmi, de nekik még alapkövük sincs.

Rétvári szerint 2015 októberétől kezdik el építeni a tanuszodákat, "melynek a típustervei már megvannak, ezek alapján készülnek a kiviteli tervek, majd kiválasztásra kerülnek a kivitelezők".

Az uszodaépítési program célja, hogy a ciklus végére nem legyen olyan magyarországi iskolába járó gyermek, aki nem tud úszni. Addig azért még van idő.

 

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt