Október 30-ig nyomozhat az ügyészség a Habony Árpád nagynénjének eladott belvárosi ingatlan ügyében

POLITIKA
2015 szeptember 30., 17:41
comments 154

A belvárosi önkormányzat bevett gyakorlata szerint 2011 októberében bérbe, 2011 decemberében pedig kedvezményesen, 52 millió forintért eladta Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne Classic Immo nevű cégének a Károly körút 26 szám alatti ház egyik 212 m²-es, félemeleti ingatlanát, és az önkormányzat egy 2012. szeptemberi döntéséből kiderült, hogy már 2012. július 25-én túl is adott rajta:

50 milliós haszonnal, 102 millió forintért.

Juhász Péter emiatt feljelentést tett, amit a Nemzeti Nyomozóiroda februárban el is utasított. Emiatt az Együtt politikusa panaszt tett, amit a Fővárosi Főügyészség Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Osztálya elutasított, de közben hatályon kívül helyezte a feljelentés elutasítását, és jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával hivatalból elrendelte a nyomozást.

Az ügyben június 30-ig szabtak határidőt, de a Főügyészség később elmondta, hogy a nyomozás határidejét szeptember 30-ig meghosszabbították. Most közölték, hogy a nyomozás folyamatban van, azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda teljesíti, és a határidő október 30. napja, de meghosszabbítható.

Itt található az összes cikkünk a Belváros botrányos ingatlaneladásaival kapcsolatban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt