Tizennyolc évet kapott a férfi, aki tavaly a Combino alá rúgott egy idős nőt

bűnügy
2015 október 02., 20:06
comments 140

Szándékos emberölés miatt első fokon tizennyolc év fegyházat kapott az a férfi, aki villamos elé lökött egy nőt tavaly augusztusban a Margit körút budai hídfőjénél.

A férfit, aki a tettét feltételes szabadsága alatt követte el, kizárták a feltételes szabadságra bocsátásból. A vádlottnak nemcsak egy bűncselekményét bírálták el, hanem korábban elkövetett garázdaság és rongálás miatt is felelősségre vonták.

Azt elismerte, hogy a sértettet szándékosan megrúgta, de azt már tagadta, hogy látta volna a villamos érkezését, és azért rúgta meg a nőt, hogy a villamos alá kerüljön.

A bíróság ítéletében kimondta: a férfinak látnia kellett, hogy közeledik a villamos, ezt a tanúvallomások is alátámasztották, valamennyi várakozó látta ugyanis a jármű érkezését, így kizárt, hogy a vádlott ne látta volna.

A férfi azt mondta: azért rúgta meg a nőt, mert mindenki elé befurakodott és elsőként akart felszállni, ezt azonban a tanúk cáfolták. Azt is mondta, hogy ha iszik, rendőrnek képzeli magát.

A megállapított tényállás szerint a férfi kivárta, amíg a villamos közelebb jön és már nem tud megállni, akkor lökte a jármű elé áldozatát. Miután felfogta, hogy mit tett, próbálta eltolni a villamost, majd el akart menni a helyszínről, de az utasok visszatartották.

A szakértő szerint a vádlott nem elmebeteg, képes volt felismerni cselekménye következményét. Az alkoholista vádlott részeg volt, amikor tettét elkövette. A férfi megbánta, amit tett, és ezt a bíróság enyhítő körülményként értékelte.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosbításért, a védelem pedig enyhítésért fellebbezett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.