Nem szállodákkal, lakóparkokkal meg dohányboltokkal kell kispályázni: állítólag 700 millió dollárt találtak a nigériai olajminiszter lakásában készpénzben

bűnügy
2015 október 03., 18:43
comments 96

A minisztert, Diezani Alison-Madueke-t Londonban tartóztatták le korrupció vádjával, közben pedig abujai házában razziáztak a rendőrök.

A történetnek két fele van.

A londoni letartóztatásról a Reuters ír, úgyhogy az elég tutinak tűnik. A minisztert és több, vele utazó tisztviselőt a hírügynökség szerint még pénteken tartóztatták le pénzmosás vádjával. Óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de az útlevelét bevonták. Erről a QZ-n lehet bővebben olvasni. Azt írják, hogy az új nigériai elnök korrupció-ellenes kampányának része a mostani akció.

Ehhez képest a onlinenigeria.com-on, amit sajnos nem tudok mennyire megbízható, van egy csodálatos történet arról, hogy a rendőrség 700 millió dollár készpénzt talált a miniszter asszony házában. Ez 194 milliárd forint, és valószínűleg nem kis helyet foglalt. Ott arról is írnak, hogy Madueke házában folyton annyi készpénz volt, hogy az ott dolgozó alkalmazottak rendszeresen léptek le hatalmas összegekkel, csak hát senkinek sem lehetett szólni, mert akkor meg kellett volna magyarázni, hogy miért vannak a házban százmilliók.

Kifaggatom majd Ferkót a történetről, és jelentkezünk, ha kiderül valami.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.