Nem szállodákkal, lakóparkokkal meg dohányboltokkal kell kispályázni: állítólag 700 millió dollárt találtak a nigériai olajminiszter lakásában készpénzben

2015 október 3., szombat 18:43
96

A minisztert, Diezani Alison-Madueke-t Londonban tartóztatták le korrupció vádjával, közben pedig abujai házában razziáztak a rendőrök.

A történetnek két fele van.

A londoni letartóztatásról a Reuters ír, úgyhogy az elég tutinak tűnik. A minisztert és több, vele utazó tisztviselőt a hírügynökség szerint még pénteken tartóztatták le pénzmosás vádjával. Óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de az útlevelét bevonták. Erről a QZ-n lehet bővebben olvasni. Azt írják, hogy az új nigériai elnök korrupció-ellenes kampányának része a mostani akció.

Ehhez képest a onlinenigeria.com-on, amit sajnos nem tudok mennyire megbízható, van egy csodálatos történet arról, hogy a rendőrség 700 millió dollár készpénzt talált a miniszter asszony házában. Ez 194 milliárd forint, és valószínűleg nem kis helyet foglalt. Ott arról is írnak, hogy Madueke házában folyton annyi készpénz volt, hogy az ott dolgozó alkalmazottak rendszeresen léptek le hatalmas összegekkel, csak hát senkinek sem lehetett szólni, mert akkor meg kellett volna magyarázni, hogy miért vannak a házban százmilliók.

Kifaggatom majd Ferkót a történetről, és jelentkezünk, ha kiderül valami.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt