Egy Janukovics-közeli ukrán oligarcha nagyon bizarr videókkal próbál meg visszatérni

külföld
2015 október 6., 10:51
comments 45

Az elűzött Putyin-közeli ukrán elnök, Viktor Janukovics legszűkebb köréhez tartozó oligarcha és egykori jövedéki és adóügyi miniszter, Olekszandr Klimenko még nem tett le róla, hogy visszatérjen az ukrán politikába. Ennek egyik feltétele az lenne a 34 éves oligarcha számára, hogy lekerüljön arról a szankciós listáról, amit az EU állított össze, miután Oroszország elfoglalta a Krímet. Ezért rakta össze ezt a fent látható standup-videót, melyben azt kéri az EU-tól, hogy hadd kerüljön le a szankcionáltak listájáról. Mint mondta, bizonyítani szeretné igazát, de egyelőre elveszett az uniós jogi útvesztőben. Ezért most kampányt indított, hogy ügyét többen megismerjék. Ennek első eleme ez az egészen zavarba ejtő felvétel.

Klimenko már a húszas évei végére elképesztő pályafutást hozott össze, milliárdos vagyonra tett szert a földgázbizniszből, mellette pedig mindenben élvezte Janukovics és így közvetve az oroszok támogatását. A jelek szerint annyira nem tehetett jót az üzletnek az uniós szankció, ezért lehetett szükség erre a kampányra. Érdemes Klimenko honlapját is böngészni, akad több zseniális videó is. Például ez a felvétel, amin egy ukrán család vacsoraasztalához ül oda, hogy őszintén beszélgessen velük az ország és saját viselt dolgairól. Többek között arról, hogy igen, nagyon gazdag, de vagyonát még azelőtt szerezte, hogy miniszter lett volna, és gazdagnak lenni amúgy sem bűncselekmény. Majd egy feszengetően kínos és demagóg beszélgetés indul meg az Ország Sorsáról, természetesen megfelelő zenei aláfestéssel. Olyan iránya ez a oligarcha-mosakodásnak, amit nem ismertünk eddig, de csak remélni lehet, hogy terjedni fog:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt