Hitler visszatért, a németek szeretettel fogadták

2015 október 10., szombat 17:06
289

Vicces film készült Németországban a mai világban újra felébredő Adolf Hitlerről (Timur Vermes bestsellerje alapján, címe: Nézd ki van itt, azaz Er ist wieder da), aminek alkalmából a Hitlert játszó színész, Oliver Massuci megtapasztalhatta, hogyan viszonyulnak a mai németek egy Hitler-ruhában, Hitler-bajusszal megjelenő, általánosan is Hitlernek kinéző emberhez.

A tapasztalata az, hogy aggasztóan sokan reagáltak pozívan Hitler megjelenésére.

Oliver Masucci balra (AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL)

Massuci szerint a német középosztály jobbratolódását jelzi, hogy milyen sokan üdvözölték kedvesen Hitlert – mondta a színész az ARD-nek. Voltak, akik boldogan kezet ráztak vele, vagy odamentek fényképezkedni, mások pedig egészen megnyíltak kérdéseire, és szinte senki nem lett mérges Hitler láttán.

Igaz, már a könyv sikere idején sokan arról beszéltek, hogy évtizedek után először érzik úgy a németek, hogy szabad Hitlerrel viccelni. Voltak olyan kritikusok, akik szerint a könyv – és így most a belőle készült film is – trivializálja a nagy népirtót. Korábban, a Bukás idején pedig az volt az újdonság, hogy egy német film "emberként" mutatja be híres diktátorát.

(ARD Tagesschau)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt