Addig tüntetnek a taxisok, amíg letölthető marad az Uber

2016 január 18., hétfő 7:48
955

A taxisok hétfő hajnalban indított, előre be nem jelentett demonstrációja töretlenül zajlik Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében. 

A felsorakozott gépkocsik még mindig egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat, a helyszínt a rendőrség biztosítja. A Bajcsy-Zsilinszky út, Andrássy út kereszteződésében nem működnek a jelzőlámpák, rendőrök irányítják a forgalmat. A belváros felé jelentős a torlódás. 

Fotó: Ács Dániel/444

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 9-es autóbusz megnövekedett menetidővel közlekedik, a 105-ös autóbusz az Apor Vilmos tér felé terelt útvonalon jár, nem érinti a Deák Ferenc téri megállót.A demonstráló taxisok egyike az MTI-nek azt mondta, körülbelül 130 autót vártak reggel. Hozzátette, addig maradnak, amíg a „telefonszolgáltatók” online áruházaikból el nem távolítják a Uber applikációját. Arra a felvetésre, hogy ez 1-2 órán belül nem feltétlenül teljesül, azt válaszolta, „több napra készültünk”.

Fotó: Ács Dániel/444

Pusztai László, az egyik taxistársaság képviseletében azt mondta, a rendőrség azt kérte tőlük, a városban máshol ne legyen forgalomlassítás, ezt pedig a taxisok meg is ígérték. Azt is mondta, hogy 11 óráig biztosan maradnak, akkor ugyanis a Városházára mennek, hogy átadják petíciójukat. 

A taxisok elképesztő hangulatú közleményét itt lehet olvasni. 

Arról, hogy mi is az az Uber és miért utálják világszerte ennyire a taxisok, korábban részletes cikkben foglalkoztunk. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt