Itt vannak az Uber miatt tüntető taxisok követelései, és ez az egyik legerősebb szöveg, amit idén olvastál

Jelenleg is zajlik a be nem jelentett taxistüntetés az Uber miatt Budapesten, a Bajcsy és az Andrássy környékén. Ezzel párhuzamosan lesz majd egy meghirdetett demonstráció is, a Főpolgármesteri Hivatal előtt a Városház utcában, délelőtt 11-től. 

Ahhoz az eseményhez készült ez az ajánló Facebook-ra, ami annyira erős szöveg irodalmilag is meg társadalomtörténetileg is, hogy egy az egybe idemásoljuk: 

"Kiállunk a törvényben garantált jogainkért és követeljük a jogtalan állapotok azonnali megszüntetését! Követeljük az UBER és a többi illegális személyszállító azonnali betiltását. Követeljük a büntetések azonnali kiszabását az összes említett ,”vállalkozásra,” és azok szereplőire (soförök). Követeljük az Uber alkalmazás azonnali kikapcsolását (oldják meg és kész). Követeljük a legális taxisokkal kapcsolatos elvárások normalizálását. Célunk Tarlós István főpolgármesterrel megértetni a jelen állapot tarthatatlanságát. Célunk országunk vezetőinek a figyelmeztetése ,hogy nem vagyunk bírkák. A helyzet megoldásának kitalálása, módja és kivitelezése nem feladatunk. Az érdekvédőink nem védenek, hanem taposnak rajtunk, a fuvarszervezők is. Nem politikusok vagyunk, hanem taxisok, mi az utcán vagyunk jók, de ott nagyon ! Akik meg létrehozták ezt az egész sz@r helyzetet (Tarlós, közgyűlés, Orbán, Bkk, Metál, Putyin, Obama, Merkel, Netanjahu ..stb..mit érdekel minket, hogy kicsoda ) nagyon gyorsan kezdjenek kapkodni, hogy helyrehozzák ..."

(A találat Berlinteniszbajnoka mikroblog érdeme, címlapkép: MTI/Lakatos Péter)