Lázár: A röszkei összecsapás miatt lehetett volna terrorveszély

POLITIKA
2016 január 21., 13:32
comments 266

Lázár János szerint az ellenzék

 "túlgondolja a terrorhelyzetről szóló, hatodik alaptörvény módosítást."

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint várják az ellenzéki javaslatokat, hiszen kétharmados szabályozásról van szó. Hangsúlyozta, hogy európai mintákat követ a kormány előterjesztése. A Novák Előd által nyilvánosságra hozott kormányzati javaslat szerint, ha kormány terrorveszélyt hirdet ki, akkor 

"rendeletekkel függeszthetné fel a törvények alkalmazását."

Lázár szerint kialakulhat olyan helyzet, hogy

a rendőrségnek szüksége lesz a honvédség segítségére.

photo_camera

A 444 kérdésére Lázár János úgy válaszolt, hogy 

például a röszkei, vagy Keleti pályaudvarnál történt eseményeknél felmerülhetett volna a terrorveszély megállapítása.

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az M1-esen gyalogló menekültek esete is hasonló helyzet volt. A miniszter megérti az alkotmányos kérdéseket, 

de a helyzet változik, előfordulhat, hogy rendőrségnek szüksége lenne a Honvédség segítségére.

Hogy milyen feltételek mellett vezetne be a kormány egy esetleges terrorveszélyt, a miniszter nem adott egyértelmű választ. Lázár szerint jogos ellenzéki igény lehet, hogy szigorúbban legyen meghatározva, hogy mi alapján lehet terrorveszély helyzetet elrendelni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.