Megint felmerült a Nemzeti Alkoholboltok ötlete

2016 január 21., csütörtök 7:20
291

Hosszabb cikkben tárgyalja a Figyelő, hogy milyen belpolitikai mozgások várhatóak a következő hónapokban. A hetilap szerint a nemzetközi csatákra számító Orbán Viktor itthon csendesebb időszakot szeretne, egyvalami azonban komoly indulatokat kavarhat a Fideszen belül is:

a PIAMONOPÓLIUM.

A Figyelő úgy tudja, "szeszesital-kereskedelemben is elérünk arra a pontra, hogy alkoholt csak meghatározott, speciaális értékesítési jogosítvánnyal rendelkező árusítóhelyeken lehet majd vásárolni." Ami ugye azt jelenti, hogy a dohányügyben már alkalmazott módszert vetnék be, és jöhetnének a Nemzeti Alkoholboltok. 

A lap arról is tud, hogy még tavasszal az Országgyűlés elé kerül egy törvénymódosítás, amely újraírná a a jövedékiadó-törvényt, és ami már az új alkoholrendszer előkészítése lenne. A Figyelő forrásai szerint "érdekes figyelni", hogy milyen új befektetők jelentek meg illetve jelennek meg a közeljövőben az szeszesitalgyártásba.

Ami magyarul azt jelenti, hogy mindenféle fideszközeli gazdasági érdekcsoportok.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt