Az orosz hackerhadsereget is ráküldték a szíriai ellenzékre

2016 február 20., szombat 8:19
60

A Financial Times szerint az orosz hackerek a szíriai ellenzéki szervezetek szervereit is támadáják. A célpontok között ott van az egyik legfontosabb emberi jogi szervezet, a londoni székhelyű Syrian Observatory of Human Rights is, amelyik rendszeresen készít jelentéseket a harcokról és a civil áldozatok számáról. A lap szerint a támadások nagyon hasonlítanak azokra, amelyek 2013-ban és 2014-ben az ukrán kormányzati hálózatokat érték.

A lap által megkérdezett szakértők szerint voltak olyan támadások, amelyeket egyenesen az orosz állami titkosszolgálat, az FSZB irányított. Ugyanúgy értek komoly támadások kormányzati és céges szervereket Törökországban is, mióta novemberben megromlott a viszonyuk Moszkvával.

A nyugati titkosszolgálatok attól tartanak, hogy az oroszok komoly dezinformációs kampányokat lennének képesek végrehajtani az amúgy is nagyon zavaros helyzetben. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt