Oszama Bin Láden aggódott az éghajlatváltozás miatt, és nem tetszett neki, hogy ilyen nagy szerepet játszik a pénz az amerikai politikában

Az ikonikus terrorista, Oszama bin Láden sejk egészen fura változáson mehetett keresztül élete vége felé. Ennek jeleit abból is ki lehetett olvasni, hogy milyen könyvek voltak a házikönyvtárának polcain, de most a nyilvánosságra került néhány levele is, amit 2009 és 2011 között írt.

A leveleket a 2011 májusi, bin Láden megölésével járó akcióban kobozták el, és a Reuters nézte át őket.

AFP / ODNI / HO

Az egyik levélben arról elmélkedik a terrorista sejk, hogy talán a 2007-2008-as pénzügyi világválság azért volt, mert túl nagyra nőtt a vállalati lobbisták ereje az Egyesült Államokban, és túl könnyen befolyásolták a választásokat. Sőt, egyenesen felszólította az USA-t, hogy indítsa el a "szabadság nagy forradalmát", hogy megszabaduljon ettől a befolyástól.

Egy másik levélben pedig úgy aggódik az éghajlatváltozás miatt, mintha egy ökohippi kommunkában üldögélne. Azt is megállapította, hogy sokkal jobb lenne, ha a nyugati országok az éghajlatváltozás, és nem az Iszlám ellen háborúznának.

(Reuters, Reuters)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;