Lázár halállistájának kétharmadát hagyta jóvá a kormány

2016 április 6., szerda 3:29
68

Lázár János korábbi, 73-as halállistájáról végül 49 kormányzati háttérintézményt szüntetnek meg az Origó szerint. A lap úgy tudja, hogy a kormány kedden hozta meg a végleges döntést az intézmények bezárásáról. Külügyi- és Külgazdasági Intézetnek valószínűleg annyi lesz, de ugyanúgy megszűnik jogutód nélkül a Növényi Diverzitás Központ is. 

A Miniszterelnökség eredetileg február elejére ígérte a döntést, de a háttérben beindult alkudozások miatt mostanáig húzódott a döntés. A lap szerint Balog Zoltán emberierőforrás és Fazekas Sándor agrárminiszter szívták meg a legjobban, mert alóluk rántották ki a legtöbb intézményt. Nem véletlen, hogy az év elején komoly birkózás indult be Lázár és Fazekas között a halálra ítélt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal sorsa miatt.

A megállapodás szerint tömeges elbocsátás nem lesz az intézményeknél, valamilyen állást probálnak keresni a háttérintézmények dolgozóinak, de az biztosnak tűnik, hogy a nyugdíjba küldött munkatársak pozícióit nem töltik be.  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt