Aczél Endre nem írhat többé a Népszabadságban a Kiss László-kommentek miatt

media
2016 április 09., 11:01
comments 983

A Népszabadság nem rendel cikkeket a továbbiakban Aczél Endrétől 

- erősítette meg értesülésünket Murányi András, a lap főszerkesztője. Aczél nem volt a Népszabadság munkatársa, külsősként írt 25 éve, cikkenként kapott pénzt. Murányi azt mondta, nagyon sajnálja az ügyet, de Aczél kommentjei Kiss László ügyében nem vállalhatóak a lap számára.

Aczél a Facebookon azt írta, a hatvanas években hallott az esetről, és a lány, akit Kiss László és társai megerőszakoltak,  nem is volt áldozat, és "szeretett kefélni".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.