Pont az alaptörvény nagy ünnepén sóherkedik a kormány?

2016 április 12., 06:34
comments 32

„Az Alaptörvény 2012. január 1-jén lépett hatályba, a rendszerváltást követ ő csaknem 30 éves történelmünk egyik legjelent ősebb eseményeként” - indokolta Trócsányi László igazságügyi miniszter, hogy miért készül országos ünnepségre az új alkotmány kihirdetésének 5. évfordulóján a kormány. 

link Forrás


Előzetesen ennyit árult el arról, mi várható április 25-én:„A Kormány 2016 . év során várhatóan öt történelmi helyszínt érintő rendezvénysorozattal kíván megemlékezni – az egyetemes és hazai történeti értékeken, vívmányokon egyaránt alapuló és keresztény gyökereinket elismerő – Alaptörvényünk elfogadásának ötödik évfordulójáról.”

Tényleg arra lehetett számítani, hogy mindenki mondja le az egyéb programjait, mert:

„A rendezvénysorozat ünnepi, tudományos és szakmai rendezvényekből áll, amely nem definiálható kizárólag a kormány ünnepségeként, hiszen a nemzeti megmaradásunk alapköveként kimunkált Alaptörvényben foglalt jelentős értékeket a magyar társadalom legnagyobb része magáénak vallja és Alaptörvényünkre – mint szuverenitásunk és nemzeti megmaradásunk egyik foglalatára – büszke lehet minden honfitársunk.”

Lesz központi ünnepség, de a részletei április 7-én még egyeztetés alatt álltak.Egy tegnapi kormányhatározatból kiderült, hogy a kormány erre a központi ünnepségre mennyi pénzt csoportosít át. 

9,6 millió forintot. 

Ebből nemhogy stadion, de még egy szék se jönne ki. A fellépők alighanem ingyen vállalják a munkát, ami az ünnepség felemelő célját simerve egyáltalán nem meglepő. Vagy csak Schmitt Pál mutatja meg, hogyan is írta alá öt éve az alaptörvényt.

Ráadásul ezt sem a központi tartalékból dobja át a kormány, hanem az igazságügyi tárca költségvetéséből. Annak is egészen pontosan a „Magyar alkotmányos identitás kifejezésre juttatása, nemzettudat, jogvédelem és jogérvényesítés” előirányzatból kapja meg a majdnem tízmilliót a honvédelmi tárca. A pénzzel a határozat szerint a honvédelmi minisztériumnak el kell majd számolnia. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.