Vizes vébét szervező cég újítja fel Gyárfás megüresedett Nap TV-székházát

sport
2016 április 14., 14:30
comments 151
  • Gyárfás Tamás felajánlotta a vizes vb-t előkészítő állami cégnek az üresen álló zuglói ingatlanját.
  • Bérleti díjat nem kell fizetni, csak a felújítás költségét kell állni.
  • A felújítást már meg is kezdte a cég, aminek az ügyvezető igazgatója Gyárfás beosztottja.

Az Angol utca 65. alatt áll a Nap TV volt székháza. Az ingatlan az St. Plusz Kft. tulajdona, aminek 100 százalékos tulajdonosa Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

photo_camera A Nap TV egykori székháza az Angol utca 65. alatt (Fotó: Google Maps)

Ezt az ingatlant kapta meg bérbe a jövő évi budapesti FINA-vb (azaz a vizes vb) előkészítésére létrehozott Bp2017 Nonprofit kft. március 9-től 2017. december 31-ig.

Gyárfás Tamás elmondta, hogy a cégnek azért kellett új iroda, mert eddig a Margitszigeten, a Sportuszoda épületében tevékenykedett, de ott csak 20-25 ember tud dolgozni, most viszont várhatóan 250 embernek kell munkalehetőséget biztosítani.

A Bp2017 Nkft. a teljes Angol utcai épületet a biztosított bútorokkal együtt havi 1 Ft+áfáért bérelheti, és jogában áll a „saját igénye szerint rendbe hoznia”

– mondta Gyárfás Tamás. „Tudomásom szerint azoknak a szobáknak a festése már megkezdődött, amelyeket mielőbb igénybe kíván venni” – árulta el a Bp2017 felújításairól.

Arról, hogy felmerült-e más ingatlan is irodaként, Gyárfás nem tud, mint írta: „Megítélésem szerint az ideális a margitszigeti egykori szikvízüzem lenne, de annak átalakítása, rendbehozatala a nekünk átadott szakértői vélemények alapján mintegy 10 hónapot venne igénybe, és még rendezni kellene a tulajdonviszonyokat is.”

photo_camera

A vb-vel kapcsolatos összkormányzati feladatok koordinációját kormánybiztosként Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter látja el a szervező bizottság elnökeként. De a testület társelnöke Gyárfás Tamás, aki arra a kérdésre, hogy volt-e beleszólása az Angol utcai helyszín kiválasztásába, azt mondta:

„Csak az ajánlat szintjén volt. 1 Ft-ért kértem, és jeleztem, hogy 2017. december 31-ig azt tesznek vele, amit akarnak. Részben sem adom ki másnak, nem értékesítem.”

Itt készült régen a Nap-kelte című tévéműsor, majd többen bérelték a stúdiót (külön-külön az irodákat), aztán Gyárfás eldöntötte, hogy már nem adja ki senkinek, inkább eladja. De mint mondta: „Időközben merült fel az az igény, hogy a szervező bizottság apparátusának 250 fős munkalehetőséget kell találni. Ennek alapján született az ismertetett megállapodás.”

A Bp2017 Nkft. ügyvezető igazgatója egyébként Gyárfás Tamás beosztottja, Szántó Éva, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt