Lánczi András ellenszavazat nélkül lett a Corvinus rektora

politika
2016 április 20., 06:49
comments 147
Balra Lánczi András, jobbra G. Fodor Gábor
photo_camera Balra Lánczi András, jobbra G. Fodor Gábor

Lánczi András, a Századvég Alapítvány elnöke egyedüliként pályázott a Corvinus Egyetem rektori pozíciójára, és szerda reggel három érvénytelen szavazat mellett, ellenszavazat nélkül meg is választották az intézmény élére. Az egyetem közleménye szerint ezzel

"dinamikus fejlődési lehetőségek tárulnak fel"

a Corvinus előtt. Lánczi 25 éve tanít az egyetemen. A szöveg szerint Lánczi pályázata "minden tekintetben megfelelt a kiírás feltételeinek."

Korábban az Együtt tiltakozott a rektor kinevezése ellen, mert ez szerintük az egyetemi függetlenség meggyalázásával egyenlő. Pataki Márton egy közleményben azt írta, "a Századvég fideszes pénzmosoda vezetője" méltatlan a pozícióra.

Lánczi decemberben egy emlékezetes Magyar Idők-interjúban arról beszélt, hogy amit az ellenzék korrupciónak nevez, az valójában a Fidesz politikájának lényege. Az Együtt mellett korábban az MSZP is kritizálta az intézményt. A Corvinus a kritikákra úgy reagált, hogy "az intézmény helyzetére vonatkozó spekulatív megállapításokkal nem kívánnak foglalkozni." (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.