Lázár szerint Orbán nem is igazán akarna a Budai Várba költözni, csak nincs nagyon más választása

A szokásos csütörtöki kormányzati információs sajtótájékoztatón beszélt Lázár János arról, hogy a tervek szerint Orbán Viktor és több minisztérium is a Budai Várba költözik elvben nemsokára.

Lázár felidézte, hogy 2004-ben éppen Gyurcsány Ferenc nyújtott be erről kormányhatározatot, hogy a Várban hozzanak létre egy reprezentatív környezetet a miniszterelnökség számára. Akkor erre 9 milliárd forintot el is különítettek.

Sajnálom, hogy mostanra elment az esze, és elfeleltette, amit akkor döntött.

- mondta erről Lázár, aki szerint az egy bölcs és tiszteletreméltó döntés volt.

A másik ok, amiért költözni kell, hogy 2011-ben a Parlament elfogadott egy törvényt, ami szerint a kormányzás kiköltözik a parlament épületéből, és ha ezt nem teszik meg, előbb-utóbb úgy járnak, mint a kitiltott újságírók, és őket is kirakja Kövér László, viccelődött Lázár.

Azaz menniük kell, és Lázár szerint Orbánnak esze ágában sincs grandiózus költözési tervekbe belefogni, a legracionálisabb tervet keresték.

A miniszterelnök úr a legkevésbé tartozik azok közé, aki urizálna.

- mondta Lázár, aki szerint Orbánnak esze ágába sincs palotába költözni, de Kövér házelnök úr nem viccel, ezt az újságírók is láthatták, tette hozzá.

Igaz, korábban kiderült, hogy Orbán dolgozószobájában a Budai Vár átépítésének tervei vannak kirakva egy állványra.

Lázár szerint a kommunista hatalomgyakorlás jellemzője volt, hogy a párt irányította az országot, ezért lehetett egy épületben a törvényhozás és a kormány. Ezt kell most szétválasztani.