Aczél Endre egy másik esetre gondolt, amikor a "szeretett kefélni" kommentet írta

2016 május 9., hétfő 9:22
392

Telefonon beszéltünk hétfő délelőtt Aczél Endrével. Megtudtuk, nem törölte le magát a Facebookról, hanem, ahogy mondta, “meghekkelték”, nem tud belépni.

Aczél azt mondta, nem akar már nyilatkozni az esetről, kirúgták a Népszabadságtól, és attól tart, máshonnan is kirúgják, miközben “csak a kétségeinek adott hangot”. “Gondolkodó filosz vagyok”, mondta Aczél, akinek ellentmodások tűntek fel a periratokban, szerinte csak ezeket vetette fel. “Páriává lettem” - mondta.

Kiderült, hogy a “szeretett kefélni” kommenttel

nem a később az RTL Klubon nyilatkozó Takáts Zsuzsannára gondolt.

“Ott mellélőttem”, mondta. Amikor a kommentek születtek, akkor azt lehetett tudni, hogy az áldozat már meghalt, az ügy körülményei alapján pedig Aczélnak egy néhány évvel korábban történt eset ugrott be. Amikor a témáról vitatkozott, egy másik ügyre gondolt. Ezek miatt a kommentek miatt vált meg tőle a Népszabadság.

Az uszodában a hatvanas években otthonosan mozgó Aczél szerint rengeteg hasonló eset történt, ezek nagy részében mégsem történt feljelentés - szerinte azért, mert ezek valójában nem erőszakos esetek voltak, hanem csinos fiúk és csinos lányok közötti csábításról volt szó.

A “zuhanyhíradóban” a tizenéves Aczél rendszeresen hallott a nagyobb fiúktól történeteket a "hódításokról". Kérdésemre, hogy lehet, hogy a fiúk egymás között így beszéltek erről, de a lányok lehet, hogy máshogy látták ezt, Aczél azt mondta, ez biztosan így van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt