Kitiltottak egy Down-szindrómás fiút egy budapesti edzőteremből

jog
2016 május 20., 07:54

A fiú bátyja írta meg a történetet a Facebookon, eszerint a szüleivel járt edzőterembe, hogy fogyjon, olyan időszakban, amikor biztosan kevesen vannak.

De tegnap a terem tulajdonosa megkérte a szülőket, hogy többé ne látogassák a termet, mert több panasz is érkezett a Down-szindrómás fiúra, pedig nem is hangos, csak „zavarta a jelenléte azt a néhány »egészséges« felnőtt embert, akikkel a néhány alkalom alatt találkozott” – áll a posztban.

link Forrás

Megkerestük az edzőterem tulajdonosát, aki azt mondta, hogy először segített a szülőknek, aztán kiderült, hogy „egy súlyosan fogyatékos fiúról” van szó, aki „veszélyes” egy ilyen edzőteremben, ráadásul hátráltatja a többi vendéget a géphasználatban. Szerinte nem ez a legjobb módja annak, hogy a fiú fogyjon. (Címlapi illusztráció: localfitness.com.au / Wikipedia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.