A BudaPart gigaprojekttel Garancsi és a katariak a fővárosba varázsolják Dubajt, sőt Budajt!

Budapest
2016 május 24., 10:14
comments 165

A Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. bemutatta az idén induló BudaPart projekt látványterveit: Dél-Budán, a Duna-parton hatalmas lakóházak és A+ kategóriás, 15-35 ezer m2-es irodák épülnek.

A BudaPart projekt látványterve
photo_camera A BudaPart projekt látványterve

A beépítési koncepció megalkotására az Adept dán várostervező irodát kérték fel.

A BudaPart projekt látványterve
photo_camera A BudaPart projekt látványterve

A közlemény szerint „a beruházás keretében épülő intelligens otthonok és környezettudatos irodák tökéletesen megfelelnek az innovatív nemzetközi trendeknek”.

A BudaPart projekt látványterve
photo_camera A BudaPart projekt látványterve

A beruházás teljes területének 65 százaléka közpark vagy vízfelület – írják.

A BudaPart projekt látványterve
photo_camera A BudaPart projekt látványterve

Abban, hogy a projekt idáig eljutott, bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye

A projektben Garancsi Istvánnak, Orbán Viktor kötélbarátjának a kezdetek óta minden összejött:

  • Mikor az üzletember érdekeltségébe tartozó Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. megvették az 56 hektáros földterület, hogy ott ingatlanokat fejlesszenek, a kormánynak éppen eszébe jutott, hogy állami programmal tolja mag a jómódú családok lakáshoz jutását.
  • De itt még nem állt meg Garancsi szériája, hiszen az üzlethez az állami tulajdonú Eximbanktól is kaptak 16,5 milliárdot.
  • Sőt, a Kopaszi-gát az betervezett olimpia szempontjából is fontos helyet foglal el a kormány terveiben, hiszen új vasúti megállóhelyeket terveztek ide, és itt működne az olimpiai médiaközpont, valamint ideiglenes helyszínként helyet adna a triatlon úszás versenyszámának lelátóinak is.
  • Orbán barátjának projektje körül tényleg simán megy, hogy nem lehetett nehéz katari befektetőket is bevonni a lakópark fejlesztésébe, tulajdonostársként csatlakozott a katari hátterű Constellation Hotels Holding Ltd.
  • Két hete kormányrendelet hirdette ki, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítják a Kopaszi-gát környezetében megvalósuló építkezéseket.
Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke kezet fog egy együttműködési megállapodás aláírása után az Eötvös Loránd turistaház előtt, Dobogókőn 2013. július 3-án.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök és Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke kezet fog egy együttműködési megállapodás aláírása után az Eötvös Loránd turistaház előtt, Dobogókőn 2013. július 3-án. (Fotó: Beliczay László / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.