A 96 éves Dr. Heimlich maga mentett életet az öregotthonban a Heimlich-féle műfogással

Egészségügy
2016 május 27., 16:13
comments 65

Dr. Henry Heimlich, a róla elnevezett, megannyi életet megmentő Heimlich-féle műfogás feltalálója maga mutatta meg, miért olyan jó a Heimlich-féle műfogás.

A 96 éves sebész jelenleg egy öregotthonban él az Ohio állambeli Cincinnatiben, és egyszer csak arra figyelt fel, hogy egy közelében lévő idős hölgy fuldoklani kezd. Még mielőtt az ápolók a helyszínre értek volna,

a Heimlich-féle műfogás feltalálója bevetette a Heimlich-féle műfogást,

és megszabadította idősotthonbeli lakótársát a megszorult hamburgerdarabtól.

A becslések szerint csak az Egyesült Államokban legalább 100 ezer ember életét mentette meg a sebész által kitalált technika. Dr. Heimlich, aki még most is jó formában van – például rendszeresen úszik –, gyakran találkozik olyan túlélőkkel, akik az ő felfedezésének köszönhetik az életüket.

Nemrég az idősödő akciósztár, Clint Eastwood került be a hírekbe a Heimlich-féle műfogás alkalmazásával. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt