A 96 éves Dr. Heimlich maga mentett életet az öregotthonban a Heimlich-féle műfogással

Egészségügy
2016 május 27., 16:13
comments 65

Dr. Henry Heimlich, a róla elnevezett, megannyi életet megmentő Heimlich-féle műfogás feltalálója maga mutatta meg, miért olyan jó a Heimlich-féle műfogás.

A 96 éves sebész jelenleg egy öregotthonban él az Ohio állambeli Cincinnatiben, és egyszer csak arra figyelt fel, hogy egy közelében lévő idős hölgy fuldoklani kezd. Még mielőtt az ápolók a helyszínre értek volna,

a Heimlich-féle műfogás feltalálója bevetette a Heimlich-féle műfogást,

és megszabadította idősotthonbeli lakótársát a megszorult hamburgerdarabtól.

A becslések szerint csak az Egyesült Államokban legalább 100 ezer ember életét mentette meg a sebész által kitalált technika. Dr. Heimlich, aki még most is jó formában van – például rendszeresen úszik –, gyakran találkozik olyan túlélőkkel, akik az ő felfedezésének köszönhetik az életüket.

Nemrég az idősödő akciósztár, Clint Eastwood került be a hírekbe a Heimlich-féle műfogás alkalmazásával. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.