Csak 4 helikoptert újítanak fel az oroszok, 4 milliárdért

hadsereg
2016 július 13., 14:07
comments 133

Az orosz AO Vertoljoti Rosszijivel kötött szerződést a Honvédelmi Minisztérium négy Mi-17-es helikopterének ipari nagyjavítására – erősítette meg az erről szóló hírt a HM az MTI-nek.

A szállító helikopterek ipari nagyjavítására védelmi beszerzési eljárást kezdeményezett a HM, és a nyílt beszerzésben lefolytatott eljárás eredményeként július 7-én kötötték meg a szerződést az orosz céggel az ipari nagyjavítására, aminek értéke csaknem 4 milliárd forint 0 közölték.

A munkát a Novoszibirszki Légijármű Javító Üzemben végzik el. A szerződés annak hatálybalépésétől számított 24 hónapra szól, a teljesítési határidőket az egyes helikopterek javításba adásától számított 10 hónapban rögzítették.

A javítások után az új „helikopterképesség” kialakításáig, az átmeneti időszakban is biztosított marad a szükséges „helikopterképesség” – közölték. A HM szerint a mostani megállapodással a rendelkezésre álló fedezet függvényében a „leggazdaságosabb” megoldást sikerült elérni.

Korábban a HM Beszerzési Hivatalának honlapján tették közzé a Mi-17-es helikopterek ipari nagyjavítására kiírt ajánlati felhívásokat. Az eredeti felhívás öt helikopter javításáról szólt, de a kiírás rögzítette, hogy az ajánlatkérő a rendelkezésre álló fedezet függvényében legalább 4 darab helikopter ipari nagyjavításának megrendelésére vállal kötelezettséget.

Ezzel együtt gyártmányonként az adott szolgáltatás nettó értéke 30 százalékának megfelelő előleget is fizetnek. Ezért viszont a nyertes ajánlattevő köteles az igénybejelentése alapján folyósítandó előleg összegének megfelelő mértékű biztosítékot nyújtani. A kiírás szerint Mi-17-es helikopterek nagyjavítására március 11-ig várta az ajánlatokat a HM. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.