Dél-Korea Phenjan porig rombolásával fenyegetőzik

külföld
2016 szeptember 11., 03:45
comments 110

"Phenjan minden kerületét, különösen azokat, ahol az észak-koreai vezetés rejtőzködhet, ballisztikus rakétákkal és robbanótöltetekkel fogjuk porig rombolni, amint Északról bármilyen jelet tapasztalunk, amely atomfegyver bevetésére utal. Más szóval az északi főváros hamuvá lesz, és eltűnik a térképről" - jelentette ki egy neve elhallgatását kérő dél-koreai katonai forrás a pénteki észak-koreai atombomba-kísérletre reagálva.

A védelmi minisztérium a parlamentnek is jelentette, hogy készen áll a Korea Tömeges Válaszcsapás és Megtorlás nevű terv. A névtelenséget kérő katonai vezető közölte, hogy háború esetén, ha atomtámadásra utaló jelet észlelnek, a dél-koreai hadsereg azonnal megelőző csapást mér személyesen Kim Dzsong Unra és az észak-koreai katonai vezetésre. Ehhez Szöul saját fejlesztésű, 300, 500 és 1000 kilométeres hatótávolságú, hagyományos robbanótöltettel felszerelt ballisztikus rakétákat készített elő. Jövőre pedig az egész rakétaarzenált letesztelik és ki is bővítik.

"A válaszcsapás és megtorlás terve a legtöbb, amire a hadsereg saját atomfegyver híján képes" - nyomatékosította a névtelenül nyilatkozó katonatiszt. Egy másik forrás arról is beszámolt, hogy a dél-koreai haderőn belül saját egységet hoztak létre, amelynek feladata az, hogy támadás esetén elpusztítsa az észak-koreai katonai vezetést. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.