A kvótanépszavazásra egyetlen külképviseleti megfigyelőt sem jelentettek be

POLITIKA
2016 szeptember 22., 15:54
comments 46

Délután 16 órakor lejárt a külképviseleti megfigyelők bejelentésének határideje az október 2-i országos népszavazásra, de a határidő lejártáig egyetlen megfigyelőt sem jelentettek be a Nemzeti Választási Bizottsághoz. (Ez persze semmi ahhoz képest, hogy Magyarországon a szavazatszámláló bizottságok többségében egyáltalán nem lesznek ellenzéki delegáltak.)

A választási eljárási törvény szerint a külképviseletekre a népszavazás kezdeményezője és a parlamenti frakcióval rendelkező pártok külképviseletenként 2-2 megfigyelőt bízhatnak meg. A megfigyelő figyelemmel kísérhette volna a szavazás menetét a külképviseleten.

A választópolgárok az országos népszavazáson 75 ország 105 külképviseletén adhatják le a szavazatukat, vagyis a népszavazás kezdeményezője és a parlamenti frakcióval rendelkező pártok ennyi külképviseletre jelenthettek volna be megfigyelőt.

A külképviseleti megfigyelőt az NVB szeptember 22-én 16 óráig lehetett bejelenteni, de egyet sem jelentettek be a testülethez. (A 2014-es európai parlamenti választáson 45 külképviseleti megfigyelőt jelentettek be a pártok.) (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.