Kövér: Világhatalmi érdekek támadják Magyarországot

POLITIKA
2016 szeptember 23., 11:12
comments 189

Bizonyos globális hatalmi központok azon dolgoznak, hogy Közép-Európa, szívében Magyarországgal, folyamatosan a nemzetközi támadások célkeresztjében legyen, és hogy Magyarország visszakényszerüljön abba az "ütközőzóna-szerepbe", amiben 1990 előtt volt kénytelen működni.

Természetesen Kövér László beszélt erről pénteken Budapesten, a szászországi parlament által alapított Közép-Európa Fórum tanácskozásán az MTI tudósítása szerint.

photo_camera Kövér László. MTI Fotó: Bugány János

A házelnök az ütközőzónázással valami olyasmire próbált utaltni, hogy euroatlanti és eurázsiai hatalmi központok, kihasználva a régiónk geopolitikai elhelyezkedését, rajtunk keresztül vívják meg globális mérkőzéseiket. És ez nem jó, mert nekünk kapocsként kéne funkcionálnunk, nem küzdőtérként.

Nagybetűs, hibátlan Kövér-féle eszmefuttatást hallhattak az egybegyűltek. Ha készítenénk egy Kövérbeszéd-generátort, pont ilyen mondatokat kapnánk. A szerencsések megtudhatták például, hogy

ma azért közös a teendőnk, hogy holnap ne köszöntsenek ránk a tegnap veszélyei,

illetve, hogy Közép-Európa a kontinens azon része, amely Keletről Nyugatnak, Nyugatról pedig Keletnek számít.

Közép-Európa országai mindig is versenyben voltak egymással, mégis: az itteniek hasonló kulturális, gazdasági és politikai tapasztalatai mára fontos közös nevezővé, közös identitásképzővé lettek a térségben, és ismét erősödik a keresztény gyökerű kulturális értékazonosság, az egymásrautaltság, az állami szuverenitásra való törekvés. Kövér ezt egy egyenletben is megfogalmazta. Eszerint épp

"olyan mértékben erősödnek ezek az identitáselemek, amilyen mértékben a jövő felől - egyre érzékelhetőbben - közelednek az ezeket érő kihívások és külső támadások (...)"

A múlt viszontagságos századai a mi térségünket megtanították arra, hogy milyen fontos megőrizni önálló identitásunkat. És Kövér szerint részben ebből következik az is, hogy lassan

a közép-európai identitás erősebbnek, jobban érzékelhetőnek tűnik, mint az európai.

A migráció azért is veszélyes Európára, mert a szolidaritás jelszava mögött "a keresztény gyökerű európai értékhomogenitás megbontásának" szándéka és a "viszonylagos európai társadalmi stabilitás szétzilálása" áll. Márpedig egyre több jel mutatja, hogy egyesek, a világhatalom tudatosan akar visszaélni a migrációval a tolerancia álruhájába burkolózva.

"Migráció ügyében is józan, felelős és humánus európai önvédelemre van szükség: az európai választópolgárok véleményének a meghallgatására, az európai népakarat tiszteletben tartására, Európa külső határainak hathatós védelmére" - mondta beszéde végén Kövér, aki végezetül az október 2-i népszavazáson való részvételre buzdította hallgatóközönségét.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.