Matolcsy barátnőjének húga is pénzt kap a jegybanktól

2016 szeptember 24., szombat 7:32
226

Matolcsy György jógás barátnőjének, a jegybanknál és az ahhoz kapcsolódó alapítványoknál is dolgozó Vajda Zitának van egy testvére, Vajda Kitti. Róla eddig annyit lehetett tudni, hogy a trafikbizniszben utazik, Vajda Zita pedig azt mondta róla a Figyelőnek adott interjújában, hogy

„A húgomról is annyit mondanék, hogy ő is egy kétdiplomás szakember, közgazdász.”

Most azonban kiderült, hogy a Magyar Nemzeti Banknál is dolgozik egy Vajda Kitti, és ez a Vajda Kitti minden bizonnyal az a Vajda Kitti.

Vajda Kitti neve az MNB egyik szeptemberi tanulmányában is feltűnik, A forint 70 éve: Út a hiper­inflációtól az árak stabilitásáig című kiadvány első fejezetének 3 szerzője van, és ő az egyik.

A Népszabadság próbálta megtudni a jegybanktól, hogy Kitti tényleg Vajda Zita testvére-e, de az MNB-től erre nem kaptak választ. Annyit mondtak, hogy „Magyar Nemzeti Bank állományában 2013. októbere óta van Vajda Kitti nevű munkavállaló, a jegybank Oktatási Igazgatóságának szakértője.” Matolcsy 2013. március 4-én lett jegybankelnök, Vajda Zita pedig két nap múlva, március 6-án lett az MNB dolgozója.

A Népszabadság belső informátorai a jegybank szűkszavúsága ellenére is megerősítették, hogy Vajda Kitti Vajda Zita testvére.

A jegybank nem válaszolt a Népszabadság Vajda Kitti jövedelmét firtató kérdéseire sem. (Nol.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt